Data Recovery

Data Recovery is het herstellen van data die ontoegankelijk is geworden door een defecte of beschadigde harddisk of extern geheugen.

​De hard disk kan zowel hardware- als softwarematig defect zijn. 

Hardwarematig

Bij een hardwarematig defect kan de harde schijf mechanisch of elektronisch defect zijn.
Bij een mechanisch defect zijn er onderdelen van de hard disk defect gegaan. Na onderzoek kunnen wij vaststellen welke van deze onderdelen dat zijn en kunnen wij deze vervangen.
Bij een elektronisch defect kunnen door bijvoorbeeld een kortsluiting componenten defect zijn. Deze componenten kunnen vervangen worden.

Wanneer de harddisk een tikkend of schurend geluid maakt tijdens werkzaamheden, dan betekent dat, dat de lees/schrijfkop over de magnetische schijf schuurt. Schakel uw computer dan direct uit om te voorkomen dat de data totaal wordt vernietigd.

Softwarematig

Wanneer de harddisk softwarematig defect is kan er sprake zijn van een virus of wordt deze bijvoorbeeld niet meer herkend door het systeem van uw computer. Wij kunnen de gegevens van de harddisk eraf halen en verhuizen naar een andere harddisk of extern geheugen.
Indien u te maken krijgt met een defecte harddisk of extern geheugen dan kunt u deze zelf langs brengen.
Wij zullen na onderzoek contact met u opnemen en de mogelijkheden met betrekking tot dataherstel met u doornemen. Uiteraard beschouwen wij de gegevens van onze klanten als hoogst vertrouwelijk.

Tenslotte adviseren wij onze klanten om altijd zelf een back-up van belangrijke bestanden te maken.
Als u nog vragen heeft, kunt u altijd contact met ons opnemen.